torstai 18. joulukuuta 2014

Hyvät käytännöt ja tulokset videolla jakoon


Puhtia-hankkeen päätöstilaisuus

Puhtia yksinyrittäjyyteen -hanke on nyt jo melkein paketoitu. Viimeinen tilaisuus pidettiin 17.12 hyvien käytäntöjen ja tulosten pohtimisen merkeissä. Kokemuksia, käytäntöjä ja oivalluksia oli kerääntynyt osallistujille matkan varrelta, ja illassa tuloksia valmisteltiin jaettavaksi kaikkien tietoon purkittamalla asia videolle.


Jännittäviä hetkiä ja uutistenlukijan tuntemuksia koettiin puheenvuorojen nauhoituksessa. Ammattilaisen ohjauksessa ja tutussa seurassa esiintyminen sujui kuitenkin loistavasti. Kuvaukset olivat kiinnostava kokemus itse kullekin. Video julkaistaan myöhemmin, ja siitä tiedotetaan muun muassa näillä sivuilla.
Viimeisessä tapaamisessa videoinnin ohella keskusteltiin yhdessä hankkeen aikana saaduista kokemuksista. Muutama osallistuja kertoi konkreettisista asioista, joita hankkeessa mukana oleminen oli omaan toimintaan poikinut. Jouluisissa tunnelmissa jaettiin osallistumistodistukset ja mietittiin yrittäjien tarpeita jatkossa koulutuksen suhteen.


Hyviä käytäntöjä ja tuloksia


Hankkeessa hyvinä käytäntöinä tunnistettiin seuraavia asioita. Hyvänä pidettiin toimintamallia, jolla hanke toteutettiin. Erityiskiitosta annettiin mahdollisuudesta kokoontua yhteen muiden yrittäjien kanssa ja saada vertaistukea. Lisäksi liiketoiminnan osa-alueiden käsittely antoi puhtia oman liiketoiminnan kehittämiseen. Vierailut muiden yrittäjien luona ja tutustuminen muiden yrittäjien toimintaan tarjosivat uusia näkökulmia, eri toimialoilla toimivat yrityksen avasivat omiakin silmiä katsomaan asioita uudella tavalla. 

Iltaryhmätoteutus koettiin hyvänä toteutusmallina, koska se mahdollisti paremmin yksinyrittäjien osallistumisen hankkeen tapahtumiin. Vertaistuki, yhteinen asioiden reflektointi ja sparraaminen nostettiin selvästi esille hyviä käytäntöjä kysyttäessä.


Yksinyrittäjät ovat merkittävä voimavara yhteiskunnassamme, ja Puhtia yksinyrittäjyyteen -hankkeessa mukana olleet yrittäjät ovat todistaneet, että heillä riittää virtaa kehittää omaa liiketoimintaansa ja antaa omaa panostaan myös toisten yrittäjien toiminnan kehittämiseen. Jokainen yrittäjä on ollut valmis jakamaan omaa osaamistaan ja innostamaan muita yrittäjän.

Mitä seuraavaksi?
 
Tämän valiojoukon kanssa on ollut ilo työskennellä vuoden 2014 ajan.Hanke on jo melkein maalissa, mutta tämä luova yrittäjäjoukko ideoi jo parhaillaan uusia aihioita, joista saadaan toivottavasti virtaa myös tulevaisuudessa tälle loistavalle ryhmälle ja muillekin arvokasta työtään tekeville yksinyrittäjille.
 






 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti