maanantai 3. marraskuuta 2014

Ryhmätapaaminen, yritysilta 21.10.2014



Tapaamisessa tutustuttiin tällä kertaa Juha Kekäläisen yritykseen, Betoni-Jussiin. Yritys toimii pääsääntöisesti Etelä-Suomen alueella, jossa se korjaa porrashuoneiden mosaiikkipintoja. Porraspaikkauksen erikoisosaamiseen kuuluvia palveluja Betoni-Jussi tarjoaa ympäri Suomea. Yrityksen tarjontaan kuuluvat uudis- ja saneerauskohteiden porrashuoneiden sekä linjasaneerauskohteiden mosaiikkibetonipintojen korjaus-, paikkaus-ja hiontatyöt.


Betoni-Jussi on perustettu vuonna 2005, mutta sen juuret ja yrittäjän osaaminen ovat huomattavasti pitemmältä ajalta. Toiminnastaan portaiden korjaustöiden parissa yrittäjä on saanut myös 1. palkinnon Innosuomi 2000 Kanta-Hämeessä sekä Hämeen Uusyrityskeskuksen Vuoden Uusyrittäjä 2001 kunniakirjan. 


Yritysillassa Juha Kekäläinen esitteli osallistujille omia palveluksiaan case-esimerkin avulla, jossa kaikilla läsnäolijoilla oli oma roolinsa. Käytännönläheinen ja havainnollinen käsittelytapa kirvoitti mukavasti keskustelua ja loi tapaamiseen leppoisan tunnelman.


Konkreettisen esimerkin lisäksi Juha Kekäläinen esitteli yritystään illan aikana nettisivujen ja materiaalinäytteiden siivittämänä. Porraspaikkari, yrityksen rekisteröity tavaramerkki, tuli kaikille iltaan osallistuneille tutuksi, ja yrityksen tarjoaman palvelun merkitys esimerkiksi talon yleisvaikutelman kannalta todettiin merkittäväksi.


Illan aikana keskusteltiin paljon myös yrittäjälle aina niin ajankohtaisen myyntityön eri muodoista ja haasteista. 

Juha Kekäläisen mielestä yrityskohtainen tapaaminen sujui ennalta kaavailulla tavalla. Eniten ajatuksia herätti se, että mosaiikkibetoni on ihmisille arkinen asia, vaikka sitä on rakennetussa ympäristössä vaikka kuinka paljon esillä. Sitä on asuinrakennuksissa, julkisissa tiloissa ja jopa yksityisasunnoissa – rakennuskohteissa, joissa vaaditaan kulutuskestävyyttä, helppohoitoisuutta ja esteettisyyttä. Jostain syystä mosaiikkibetoniin ei kiinnitetä huomiota. ”Miten pystyisin herättämään tämän kiinnostuksen mosaiikkibetonin hyvinvointia kohtaan?” miettii Kekäläinen.


Illan parasta antia Kekäläisen mielestä oli keskustelu ryhmäläisten kanssa esityksen aikana ja sen jälkeen. Kiintoisaa oli varsinkin se, miten korjausrakentamisessa ratkotaan porrashuoneeseen liittyviä asiakaskysymyksiä. Kokonaisuudessaan Kekäläinen on kokenut kurssilta saaneensa tiedonmurusia luennoilta ja ryhmän keskinäisestä kanssakäymisestä.


Päällimmäiseksi porukalle jäi mieleen, miten mosaiikkimassa valmistetaan. Sen valmistus tapahtuu vähän kuin pullataikinan teko: laitetaan sementtiä, erivärisiä rouheita ja sekoitetaan keskenään tasaiseksi massaksi. Sen jälkeen lisätään vesi ja tarvittaessa väripigmenttejä ja sekoitetaan huolellisesti. Seoksen annetaan seistä hetken ja annostellaan tavallisesti muottiin. Ja sanotaan tietenkin: ”Tule hyvä valu, älä tule paha valu”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti