perjantai 3. lokakuuta 2014

Ryhmätapaaminen, yritysilta 1.10.2014

Arja Etelämaa kertoo toimintaterapiasta.
Tapaamisessa tutustuttiin Arja Etelämaan toimintaterapiapalveluita tarjoavaan yritykseen. Toimintaterapia Arja Etelämaa antaa toimintaterapiapalveluja Hämeenlinnan ja lähiseudun alueen aikuisasiakkaille. Toimintamahdollisuuksien arviointia ja terapiaa toteutetaan joko kotikäynteinä asiakkaan omassa toimintaympäristössä tai vastaanotolla.

Toimintaterapia Arja Etelämaa on erikoistunut neurologiseen toimintaterapiaan. Etelämaalla on alalta pitkä kokemus, ja osaamista kertynyt myös muun muassa tuki- ja

liikuntaelinsairauksien ja geriatrian parissa työskentelystä.

Mitä on toimintaterapia?

Toimintaterapia on terveydenhuollon ammattilaisen antamaa kuntoutusta, joka perustuu toiminnan terapeuttiseen käyttöön sekä toimintaterapeutin ja asiakkaan väliseen yhteistyöhön ja vuorovaikutukseen. Tavoitteena on mahdollistaa asiakkaan itsenäisyyttä hänen omassa arjessaan kehittämällä toimintavalmiuksia ja -taitoja.

Toimintaterapiassa muun muassa arvioidaan asiakkaan päivittäisten toimintojen sujuminen ja harjoitetaan toimintoja käyttämällä erilaisia toiminta- ja työmuotoja. Fyysisten toimintojen lisäksi arvioidaan kognitiivisia valmiuksia ja annetaan niitä tukevaa terapiaa, esimerkiksi muistitoimintojen parantamiseen tähtääviä harjoitteita. Lisäksi toimintaterapeutti arvioi tarpeet pienapuvälineiden käytölle ja harjoittaa asiakasta niiden käyttöön.

Käytäntöä ja kysymyksiä

Osallistujat saivat illan aluksi käytännössä testata pienapuvälineitä tarjoilua ottaessaan. Esillä oli erikoismuotoiltuja ottimia – veitsiä, juustohöyliä – sekä alusta mm. leivän voitelua

helpottamaan.

Yhdessä keskusteltiin terveydenhuoltoalan yrittäjyyteen liittyvistä haasteista ja eroavuuksista muuhun yrittäjyyteen. Terveydenhuoltoalaa säätelevät monenlaiset lait ja
Arja Etelämaa esittelee arjen apuvälineitä osallistujille.
säädökset sekä eettiset normit, jotka yrittäjän on toiminnassa huomioitava. Alan erikoisluonteesta johtuen myös palvelujen markkinointi ja asiakashankinta poikkeaa muiden alojen yritystoiminnasta.

Keskustelua virisi ajanhallinnan, itsensä johtamisen keinoista ja jaksamiseen liittyvistä teemoista. Vapaa-ajan ja työn erottaminen oman jaksamisen vuoksi on usein haaste yrittäjälle, ja mieleinen työ pyrkii täyttämään ajatukset lomallakin. Vertaisryhmässä muiden yksinyrittäjien kanssa jaettiin hyviksi koettuja tapoja hallita omaa kalenteria ja jaksamista.

Yhdessä sivuttiin markkinoinnin kanavia, sähköisiä välineitä niin markkinoinnin kuin ajanhallinnan ja laskutuksenkin näkökulmasta.


Tunnelmia yritysillasta:
 ”Ilta sujui mukavassa hengessä keskustellen. Hankkeen aikana olen saanut peilata ajatuksiani ja sen myötä vahvistusta tavalleni toimia ja ideoilleni, nyt vielä paremmin, kun oli minun iltani. Eniten minuun vaikutti se, miten tosissaan ja antaumuksella kaikki paneutuivat aiheeseeni ja pääsivät kiinni kuntoutuksen ja toimintaterapian antoisaan maailmaan. Se tuntui hyvältä", Arja Etelämaa kertoo.

Arja Etelämaa jatkaa: "Toimialamme ovat erilaisia, mutta yhteisiä aiheita ja kehittämiskohteita löytyy. Yhdessä pohtiminen avaa aina uusia näkökulmia ja keventää oloa, niin nytkin. On ollut mukava kuulua tähän ryhmään. Yksinyrittäjän ei todellakaan tarvitse olla yksin. Kiitos kaikille.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti